Idõzítés, biológiai fegyverek


Rovarölö szerek idözitése:
         A felesleges vagy rosszul idözített rovarölöszer használat gyakori eset, amely a környezetre és pénztárcára egyaránt  káros föként ha a kívánt eredmény is elmarad. A kártevök elleni védekezések optimális idözítését segítik az óriási választékban kapható feromoncsapdák, amelyekkel nyomon követhetö a kártevök rajzása és a lehetövé teszi a megfelelö idöben a megfelelö szerrel való védekezést gyümölcsösökben, szölöben és sok egyébb kultúrában.
(Csapda mûködés közben)
       A feromonok önálló eszközként is alkalmazhatók lesznek a közeljövöben, pl. illatanyaggal való légtér telítés esetén a hímek nem találják meg a nöstényeket, ezért elmarad a megtermékenyítés és megszakad a szaporodási láncolat. Illetve nagyobb számú csapda alkalmazásával a hímek olyan számban befoghatók, hogy a megtermékenyítés csak elenyészõ mértékben valósulhat meg. Biokertészek egyik lehetõsége. De vigyázzunk mert néha a kicsi is sok(k) lehet. És a szomszéd szaktudását is figyelmbe kell venni ?  IGEN mert a kártevõk nincsenek tekintettel a kerítésekre, határokra.
A rendelhetö csapdákról részletes információkhoz, rendelési email címért kattintson: 
Kártevők ellen biológiai védekezés
      

Szintén igéretes megoldás, zárt termesztöberendezésekben már elterjedt módszer.A különféle kártevők ellen nemcsak kémiai anyagokkal védekezhetünk, hanem bevethetjük természetes ellenségeiket is visszaszorításukra. Különösen az üvegházi és fólia alatti növénytermesztésben lehet szerepük mert itt olyan soknemzedékes kártevőkkel kell megmérkőzni amelyek már sokféle növényvédőszerrel szemben megedzödtek.

A másik probléma a hosszú idejű termés betakarítás amikor az élelmezésügyi várakozási időket különösen nehéz tartani. Itt jelenthet segítséget a mesterségesen szaporított predátorok alkalmazása.
     Róluk valamint beporzó poszméhekről olvashat a következö honlapon:
Szentesi  Árpád Biokontroll   http://www.arpadbiokontroll.hu